Καλιφόρνια: Ιστορικό βιβλιοπωλείο με μαύρους συγγραφείς ξεπουλά στα βιβλία για τον ρατσισμό

Καλιφόρνια: Ιστορικό βιβλιοπωλείο με μαύρους συγγραφείς ξεπουλά στα βιβλία για τον ρατσισμό Facebook Twitter
Καλιφόρνια: Ιστορικό βιβλιοπωλείο με μαύρους συγγραφείς ξεπουλά στα βιβλία για τον ρατσισμό
0

Το βιβλιοπωλείο Marcus Books στο Όκλαντ της Καλιφόρνια εξυπηρετεί τη μαύρη κοινότητα στην Bay Area προσφέροντας βιβλία Αφροαμερικανών συγγραφέων τα τελευταία 60 χρόνια.

Οι πόρτες του ήταν ανοιχτές κατά τη διάρκεια όλων των φυλετικών αναταραχών στις ΗΠΑ. Από τη δολοφονία του Malcolm X και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έως τον Ρόντνει Κινγκ και το κίνημα «Black Lives Matter» στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Τώρα βλέπει αύξηση στις πωλήσεις των βιβλίων με θεματικές όπως ο φυλετικός ρατσισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα κομμάτι που «άνοιξε» μετά τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ και κορυφώθηκε με τον Τζορτζ Φλόιντ.

Η Μπλανς Ρίτσαρντσον, η οποία διευθύνει τα Marcus Books, οι γονείς της οποίας ίδρυσαν το ανεξάρτητο «μαύρο» βιβλιοπωλείο το 1960, δήλωσε στο Reuters πως «Οι άνθρωποι ζητούν απλώς κάτι που θα εξηγήσει τι συμβαίνει και πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά για να το αλλάξουν».

Τα βιβλία σχετικά με την καταπίεση των μαύρων και τον φυλετικό ρατσισμό βρίσκονται στη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις της Amazon.com, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών βιβλίων, όπως  το «Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε οι ίδιοι».

Ήδη τα βιβλία της Marcus, «White Fragility» του Robin DiAngelo, «How To Be Antiracist» του Ibram X. Kendi και το «Between the World and Me» του Ta-Nehisi Coates έχουν εξαντληθεί και στις παραγγελίες.

Η Ρίτσαρντσον από την πλευρά της κάνει λόγο για θετική εξέλιξη στην εθνική συζήτηση για της αντιρατσιστική βία.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις λευκούς που αναζητούν ειλικρινείς απαντήσεις και θέλουν να κάνουν αλλαγές. Και αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν, σε συντριπτικό βαθμό. Μας κάνει προσεκτικά ελπιδοφόρους αλλά και αισιόδοξους».

Η Τζόλιαν Μπαρικέλι, μία 31χρονη λευκή δημοσιογράφος, που φορούσε μπλουζάκι Black Lives Matter, είπε πως «Προσωπικά ένιωσα υποχρεωμένη να διαβάσω και να μάθω πράγματα που δεν μου είχαν διδαχθεί ποτέ και έζησα 31 χρόνια χωρίς να τα γνωρίζω ποτέ».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM