Κάλεσμα για μαζική θανάτωση βισώνων στο Grand Canyon - Πάνω από 45.000 συμμετοχές

Κάλεσμα για μαζική θανάτωση βισώνων στο Grand Canyon - Πάνω από 45.000 συμμετοχές Facebook Twitter
EPA/FELIX KAESTLE
0

Πάνω από 45.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών (NPS), που ζητά εθελοντές να βοηθήσουν στη μαζική θανάτωση βισώνων προς αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στο Grand Canyon.

Το διάσημο εθνικό πάρκο στην Αριζόνα αναζητά 12 «επιδέξιους εθελοντές) που θα μειώσουν το κοπάδι, το οποίο έχει αυξηθεί τόσο πολύ που προκαλεί περιβαλλοντική καταστροφή. 

Το γεγονός δεν χαρακτηρίζεται «κυνήγι», καθώς το κυνήγι απαγορεύεται στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Ωστόσο κάποιοι περιβαλλοντολόγοι προειδοποίησαν πως η κίνηση μπορεί να θέσει κακό προηγούμενο. 

Η λοταρία άνοιξε τη Δευτέρα και έκλεισε μετά από 48 ώρες, μετρώντας 45.040 αιτήσεις. 

Στην αρχή θα επιλεγούν 25 ονόματα και αφού αξιολογηθούν οι ικανότητές τους, 12 άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να σκοτώσουν βίσωνες στην περιοχή. Οι εθελοντές επιτρέπεται να έχουν μαζί ομάδα στήριξης, σύμφωνα με τους κανόνες. 

Οι βίσωνες μπορεί να ξεπεράσουν σε βάρος τα 900 κιλά αλλά οι «σκοπευτές» θα πρέπει να κουβαλήσουν οποιαδήποτε ποσότητα κρέατος με τα πόδια, χωρίς τη βοήθεια αυτοκινούμενου εξοπλισμού ή άλλων ζώων.  

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως το πιλοτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητο μετά την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού σε 600 βίσωνες τα τελευταία χρόνια. Η NPS ελπίζει το κοπάδι να μειωθεί σε περίπου 200 βίσωνες προκειμένου να σταματήσει η καταπάτηση αρχαιολογικών χώρων των Ινδιάνων, η διάβρωση του εδάφους και η μόλυνση του νερού. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ