Και με τη "βούλα" Πρόεδρος της Αιγύπτου ο στρατηγός Σίσι

Και με τη "βούλα" Πρόεδρος της Αιγύπτου ο στρατηγός Σίσι Facebook Twitter
5

Ο πρώην αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συγκεντρώνει το 93,4% των ψήφων σε 2.000 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Νωρίτερα, δικαστικές πηγές είχαν δηλώσει ότι ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξασφαλίζει το 80% των ψήφων μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 25% των εκλογικών τμημάτων.

Ο μοναδικός αντίπαλος του αλ-Σίσι είναι ο Χαμντέν Σαμπάχι , ένας αριστερός πολιτικός, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στις εκλογές του 2012, οι οποίες έφεραν στην εξουσία τον Μόρσι, παίρνει σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές το 10% των ψήφων, ενώ το υπόλοιπο 10% είναι άκυρα.

Ο αλ – Σίισι θεωρείται ευρέως ως de facto ηγέτης της Αιγύπτου από τη στιγμή της ανατροπής τον περασμένο Ιούλιο, με παρέμβαση του στρατού, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και την κλιμάκωση της βίας με την Μουσουλμανική Αδελφότητα στο πιο αιματηρό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας εν καιρώ ειρήνης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Διεθνή / Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Καθώς η Σιρμιόνε δέχεται πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο –χωρίς να υπολογίζονται οι ημερήσιοι τουρίστες–, η ανάγκη για ήπια διαχείριση έχει γίνει κρίσιμη
LIFO NEWSROOM
«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM