No.1

Και η Google χρηματοδοτεί την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Και η Google χρηματοδοτεί την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
0

Η Google ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου. Η συνεισφορά της εταιρείας, η οποία θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των εορταστικών εκδηλώσεων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ, υπερβαίνει κατά πολύ τα 285.000 δολάρια που είχε δωρίσει στην πρώτη του ορκωμοσία το 2017.

«Η Google είναι ευχαριστημένη που υποστηρίζει την ορκωμοσία του 2025, με ζωντανή μετάδοση στο YouTube και άμεση σύνδεση στην αρχική μας σελίδα. Επιπλέον, δωρίζουμε στην επιτροπή ορκωμοσίας», δήλωσε ο Κάραν Μπάτια, επικεφαλής κυβερνητικών υποθέσεων και δημόσιας πολιτικής της Google, στο CNBC.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος είχε απειλήσει τον Σεπτέμβριο να «διώξει τη Google στα μέγιστα επίπεδα», κατηγορώντας την ότι χειραγωγεί το σύστημά της για να προβάλλει μόνο αρνητικές ειδήσεις γι’ αυτόν και θετικές για την αντίπαλό του, Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Η Google δεν είναι η μόνη τεχνολογική εταιρεία που συνεισφέρει στην ορκωμοσία. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια περιλαμβάνονται οι Amazon, Meta, Microsoft και Uber, ενώ προσωπικές συνεισφορές ίδιου ύψους έχουν κάνει και στελέχη όπως ο CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, και ο CEO της Uber, Ντάρα Κοσροουσάχι.

Από την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο, ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, με τουλάχιστον 150 εκατομμύρια να προορίζονται για την ορκωμοσία, σύμφωνα με τους New York Times. Για την πρώτη του ορκωμοσία το 2017, είχε συγκεντρώσει 106,8 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Δεκέμβριο, ο Τραμπ δήλωσε ότι παρατηρεί μια αλλαγή στάσης από τις εταιρείες τεχνολογίας: «Την πρώτη φορά όλοι ήταν εναντίον μου. Αυτή τη φορά, όλοι θέλουν να είναι φίλοι μου. Δεν ξέρω, μάλλον άλλαξε η προσωπικότητά μου ή κάτι τέτοιο».

Η στήριξη από μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς και επιχειρηματίες υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδουν οι εταιρείες στη διατήρηση καλών σχέσεων με την πολιτική εξουσία, ακόμα και σε περιόδους έντονων αντιπαραθέσεων.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM