Και επισήμως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ιμάμογλου - Αναλαμβάνει καθήκοντα

Και επισήμως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ιμάμογλου - Αναλαμβάνει καθήκοντα Facebook Twitter
0

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα αναλάβει σήμερα επισήμως τα καθήκοντα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, για δεύτερη φορά.

Ο 49χρονος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που επέφερε πλήγμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικράτησε για δεύτερη φορά στις νέες δημοτικές εκλογές της τουρκικής οικονομικής πρωτεύουσας έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ από το κυβερνών AKP του Ερντογάν.

Στην πρώτη ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου, η οποία ακυρώθηκε έπειτα από αίτημα του Ερντογάν και απόφαση της Ανωτάτης Εκλογικής Επιτροπής, ο νέος δήμαρχος είχε νικήσει με διαφοράς 13.000 ψήφους του 63χρονου Γιλντιρίμ, ενώ πριν τέσσερις μέρες με 806.415 ψήφους διαφορά, λαμβάνοντας το 54.21% των ψήφων, έναντι 44.99% του αντιπάλου του, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των νέων δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Το τοπικό εκλογικό συμβούλιο της τουρκικής μεγαλούπολης των σχεδόν 16 εκατομμυρίων κατοίκων έδωσε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες την επίσημη εντολή δημάρχου στον υποψήφιο του CHP. Αναμένεται αργότερα σήμερα στο δημαρχείο να εκφωνήσει ομιλία στην τελετή παράδοσης παραλαβής.

Η εκλογική αρχή επικύρωσε τα αποτελέσματα των νέων δημοτικών εκλογών την Τρίτη.

«Η απόφαση του λαού της Κωνσταντινούπολης είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτη», δήλωσε την Τρίτη ο Ερντογάν σε συνάντηση βουλευτών ΑΚΡ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM