Η επιδημία του κοροναΐού δεν είναι πρόσφατη στην Ιταλία, υποστηρίζουν ερευνητές ειδικευμένου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

 

Οι ερευνητές που κατόρθωσαν να απομονώσουν την ιταλική εκδοχή του νέου ιού, επισήμαναν ότι ο ιός αυτός της επιδημίας που μαστίζει τη χώρα, «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στην ιταλική χερσόνησο.

 

«Η επιδημία δεν είναι πρόσφατη στην χώρα και ο ιός κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί πολλές εβδομάδες, πριν από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της νόσου», εξήγησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24, ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, η ομάδα του οποίου απομόνωσε το ιταλικό στέλεχος του ιού σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών.

 

«Δεν πρόκειται για απίστευτη ανακάλυψη», μάλλον «φυσιολογική για ένα εργαστήριο σαν το δικό μας» πρόσθεσε.

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό «θα συμβάλει στην έρευνα για την δυναμική της επιδημίας στην Ιταλία», δήλωσε ο καθηγητής Γκάλι, διευθυντής του νοσοκομείου Sacco και του Μιλάνου, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.

 

Ο Ιταλός καθηγητής δήλωσε πεπεισμένος ότι η μελέτη της ιταλικής εκδοχής του ιού «θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημίας και στην ανάσχεσή της».

 

Την ίδια ώρα η περιφέρεια της Λομβαρδίας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 12 ώρες έγιναν 51 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής, λόγω του κοροναϊού.

 

Τα επίσημα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, όμως, αναφέρονται ακόμη σε 650 κρούσματα και 17 νεκρούς. Αυτό συμβαίνει διότι αποφασίστηκε να ανακοινώνονται μόνον τα πολύ σοβαρά κρούσματα, όταν δηλαδή οι ασθενείς παρουσιάζουν επιπλοκές και οι θάνατοι.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ