Ιταλία: Τρεις πυροσβέστες νεκροί από έκρηξη σε ακατοίκητη αγροικία - Τι εξετάζει η αστυνομία

Ιταλία: Τρεις πυροσβέστες νεκροί από έκρηξη σε ακατοίκητη αγροικία - Τι εξετάζει η αστυνομία Facebook Twitter
EPA
0

Τρεις πυροσβέστες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε ακατοίκητη αγροικία στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική δικαιοσύνη, η οποία δεν αποκλείει «μια εγκληματική ενέργεια».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, μια ομάδα πυροσβεστών έφθασε επιτόπου αφού δέχθηκε ειδοποίηση μετά τα μεσάνυχτα για διαρροή αερίου στη μικρή κοινότητα Κουαρνιέντο στο Πεδεμόντιο (Πιεμόντε). Μια έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επέμβαση των πυροσβεστών για την κατάσβεση πυρκαγιάς και το κτίριο κατέρρευσε ολόκληρο πάνω τους.

«Όλα σε κάνουν να σκεφτείς πως η έκρηξη μπορεί να ήταν ηθελημένη και οργανωμένη εσκεμμένα», δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αλεσάντρια, ο Ενρίκο Τσέρι, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Σ' ένα διπλανό κτίριο, οι ερευνητές βρήκαν ενδείξεις για έναν μηχανισμό που μπορεί να πυροδοτηθεί από απόσταση. «Έγιναν εκρήξεις κατά διαστήματα. Βρήκαμε ηλεκτρικά καλώδια, έναν πυροκροτητή και ένα γκαζάκι», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. Αν και κάνει λόγο για ενδεχόμενη «εγκληματική ενέργεια», αποκλείει ωστόσο κάθε περίπτωση η επίθεση να ήταν τρομοκρατική. Οι πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας 32, 38 και 46 ετών.

Δύο άλλα πρόσωπα, καθώς κι ένας χωροφύλακας, που τραυματίσθηκαν, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM