Iταλία: Συνελήφθη νοσοκόμα για τη δολοφονία 13 ασθενών

Iταλία: Συνελήφθη νοσοκόμα για τη δολοφονία 13 ασθενών Facebook Twitter
0

Μια 55χρονη νοσοκόμα συνελήφθη στη Ρώμη με την κατηγορία ότι σκότωσε 13 ασθενείς, με θανατηφόρες ενέσεις.

Η Fausta Benino, παντρεμένη, με δύο παιδιά, εργάζεται στον τομέα αναισθησίας και Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Piombino, στην περιοχή της Τοσκάνης. Σύμφωνα με έρευνα του καραμπινιέρων (ιταλική στρατιωτική αστυνομία), η νοσοκόμα χορήγησε ενέσεις με θανατηφόρες δόσεις ηπαρίνης, ενός αντιπηκτικού φαρμάκου που δεν υπήρχε στην αγωγή των ασθενών.

Συνήθως, αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για την πρόληψη της θρόμβωσης και στη συγκεκριμένη περίπτωση η δόση του φαρμάκου ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη.

Οι δεκατρείς νεκροί ήταν μεταξύ 61 και 88 ετών, και υπέφεραν από διάφορες ασθένειες με διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας, ενώ κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν ήταν πολύ σοβαρό ώστε να οδηγήσει στο μοιραίο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας ασθενής ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κάταγμα στο μηρό.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη νοσοκόμα, λόγω της υψηλής θνησιμότητας που παρατηρήθηκε στο νοσοκομείο. Όταν την έστειλαν οι διοικούντες σε άλλο τμήμα, στο προηγούμενο όπου εργαζόταν παρατηρήθηκε μείωση της θνησιμότητας.

Η νοσοκόμα συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ στο αεροδρόμιο της Πίζας μετά την επιστροφή της υ από ένα ταξίδι στο Παρίσι με τον σύζυγό της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε  στη φυλακή της Τοσκάνης, όπου παραμένει και ανακρίνεται.

Ο ιταλικός Τύπος μιλάει για μια γυναίκα που "κατανάλωνε αλκοόλ και ψυχοτρόπες ουσίες."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM