Ιταλία: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος που μετείχε σε διαμαρτυρία για το «πράσινο πάσο»

Ιταλία: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος που μετείχε σε διαμαρτυρία για το «πράσινο πάσο» Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος μετείχε χθες σε κινητοποίηση στη Ρώμη κατά του «πράσινου πάσου», ενώ πήρε και τον λόγο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 

Η Νούντσια Αλεσάντρα Σκιλιρό υποστηρίζει ότι άσκησε τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα, διότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, σύμφωνα με ιταλικές κυβερνητικές πηγές, θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Σκιλιρό- και η όλη στάση της- αποτελούν ιδιαίτερα ατυχές και αρνητικό γεγονός. Η Λαμορτζέζε συνομίλησε με τον αρχηγό της αστυνομίας για το θέμα. 

Η υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος πρόκειται να περάσει από το πειθαρχικό, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. H Σκιλιρό δεν εγκρίνει το «πράσινο πάσο» και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντιεμβολιάστρια. Μάλιστα, συνεργάζεται με ιστότοπο που υποστηρίζει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι χρήσιμη στους πολίτες της χώρας, σημειώνει το ΑΠΕ. 

Από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στην Ιταλία θα πρέπει να διαθέτουν «πράσινο πάσο». Η μόνη εναλλακτική είναι να κάνουν τεστ κορωνοϊού κάθε δύο ημέρες. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM