Το κέντρο ερευνών Svimez υπολόγισε ότι η Ιταλία χάνει 47 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα από το υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών.

 

Πιο αναλυτικά, 37 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε μήνα στις βόρειες και κεντρικές περιφέρειες της χώρας και δέκα σε εκείνες της Κάτω Ιταλίας.

 

Το κατά κεφαλήν εισόδημα που έχει απολέσει κάθε πολίτης αντιστοιχεί σε 788 ευρώ τον μήνα. Η διακοπή των παραγωγικών δραστηριοτήτων, τέλος, αφορά το 41,5% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 34,3% των Ιταλών μόνιμων υπαλλήλων.

 

Χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην «Bild», προειδοποίησε για διάλυση της Ευρώπης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

 

«Η Γερμανία δεν θα έχει κανένα όφελος εάν η Ευρώπη βυθιστεί στην ύφεση. Όλες οι χώρες θα υποστούν τις συνέπειες. Καμία χώρα δεν θα κερδίσει από την αδυναμία της Ευρώπης και έχουμε τη μεγαλύτερη αδυναμία από την εποχή του πολέμου. Οι οικονομίες μας βρίσκονται ενώπιον μια σκληρής δοκιμασίας» είπε μεταξύ άλλων.

 

«Δεν επιτρέπεται να πούμε στο τέλος "η εγχείριση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε". Η Γερμανία και η Ιταλία πρέπει να αλληλοβοηθηθούν. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αλληλοβοηθούνται. Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία, στην Ευρώπη ανήκει και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Πρέπει να πάμε στη μάχη όλοι μαζί» τόνισε ο Κόντε, που ζήτησε χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ