Ιταλία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης καταθέτει ο Σαλβίνι

Ιταλία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης καταθέτει ο Σαλβίνι Facebook Twitter
0

Το κόμμα της Λέγκας, που μετέχει στον συνασπισμό που κυβερνά την Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη Γερουσία πρόταση μομφής για να ρίξει την κυβέρνηση.

«Αυτοί που χάνουν χρόνο βλάπτουν τη χώρα», αναφέρει η Λέγκα σε δήλωση που εξέδωσε, σημειώνοντας πως ελπίζει η χώρα να πάει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές.

Το δεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του με το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων κατέρρευσε. Το κοινοβούλιο έχει κλείσει για το καλοκαίρι και εναπόκειται στον πρόεδρο της Γερουσίας να αποφασίσει πότε θα το ανακαλέσει. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα είναι η μόνη αρχή που μπορεί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές.

Αύξηση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων με τον κυβερνητικό συνασπισμό να τελεί υπό κατάρρευση

Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εξαιτίας της σοβαρής κυβερνητικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη.

Ύστερα από μήνες έντασης, ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι απαίτησε χθες να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και πίεσε ασφυκτικά τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκαλώντας την οργή των εταίρων του στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 27 μονάδες βάσης στο 1,814% --σε υψηλό πέντε εβδομάδων και η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Μάιο του 2018-- πριν υποχωρήσουν οριακά στο 1,7920%.

Αυξημένες ήταν και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μικρότερης διάρκειας, με τις αποδόσεις των διετών τίτλων να αυξάνονται κατά 27 μονάδες βάσης στο 0,283% και των πενταετών να σημειώνουν άνοδο 15 μονάδων βάσης στο 1,105%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων διευρύνθηκε σε υψηλό πέντε εβδομάδων στις 237 μονάδες βάσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM