Ιταλία: Ουκρανοί πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τη μαφία

Ιταλία: Ουκρανοί πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τη μαφία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ιταλία σκοπεύει να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες σε ακίνητα που έχουν κατασχέσει οι αρχές από τη μαφία. 

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην Ιταλία 28.000 Ουκρανοί πρόσφυγες, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, μιλώντας στην Corriere della Sera. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και παιδιά, που μένουν με συγγενείς και φίλους. 

Όμως, 283 ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τη μαφία θα φιλοξενήσουν μακροπρόθεσμα ανθρώπους που διέφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπλήρωσε η Ιταλία υπουργός. 

Στους πρόσφυγες έχει δοθεί πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Τα παιδιά θα παρακολουθούν μαθήματα και στους ενήλικες θα δοθεί άδεια εργασίας, συμπλήρωσε, κάνοντας αναφορά στην απόφαση της ΕΕ για παροχή προσωρινής προστασίας τους Ουκρανούς.  

Ανάμεσα στα παιδιά που έχουν φτάσει στην Ιταλία είναι η Σοφία. Η αδελφή της, Πολίνα, ήταν το πρώτο παιδί θύμα του πολέμου στην Ουκρανία. Σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς τους, όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο. 

Ο αδελφός της άφησε αργότερα την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Η Σοφία, 13 χρονών, εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης, σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς. Η γιαγιά της είναι επίσης στην Ιταλία. 

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαφύγει από την Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του ΟΗΕ. Άλλα 2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους εντός της χώρας, από τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή. 

Ο ΟΗΕ έκανε πλάνα για τις ανθρωπιστικές ανάγκες που θα υπάρξουν, με την εκτίμηση ότι περίπου 4 εκατομμύρια Ουκρανοί θα αναζητήσουν ασφάλεια στο εξωτερικό. Όμως, με 200.000 ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τις προηγούμενες 24 ώρες, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η αρχική εκτίμηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Η μουσικός - Πρόσωπο της Χρονιάς σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο ΤΙΜΕ - Οι αποκαλύψεις για τον πρώην μάνατζέρ της και η δικαίωσή της στην κόντρα με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ
NEWSROOM