Ιταλία - Ντράγκι: «Παγώσαμε» αγαθά Ρώσων ολιγαρχών αξίας 140 εκατ. ευρώ - Να κάνουν το ίδιο κι άλλες χώρες της ΕΕ

Ιταλία - Ντράγκι: «Παγώσαμε» αγαθά Ρώσων ολιγαρχών αξίας 140 εκατ. ευρώ - Να κάνουν το ίδιο κι άλλες χώρες της ΕΕ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

«Στην Ιταλία, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, ''παγώσαμε'' αγαθά των Ρώσων ολιγαρχών, αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως η «Τράπεζα της Ιταλίας ζήτησε από όλες τις τράπεζες της χώρας, να της κοινοποιούν λεπτομερώς τα σχετικά μέτρα που λαμβάνουν», απευθύνοντας κάλεσμα για λήψη ανάλογων μέτρων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό», τόνισε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του διέθεσε 110 εκατομμύρια ευρώ στην ουκρανική κυβέρνηση και ότι συνεχίζει να στηρίζει τους πρόσφυγες, με οικονομική και υγειονομική βοήθεια.

«Δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτό, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν και νέες κυρώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ, σε ότι αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία την στηρίζει, αλλά πρόκειται για διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο, αφού το προαπαιτούμενο είναι, για κάθε χώρα, μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM