Οι Ιταλοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν νέα «ασθενή 1» του κορωνοϊού στην χώρα και δεν είναι τελικά ένα 4χρονο παιδί, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια γυναίκα 25 ετών από το Μιλάνο, η οποία μολύνθηκε με την Covid 19 τον Νοέμβριο του 2019. Έως τώρα ο «ασθενής 1» της Ιταλίας εθεωρείτο ένα παιδί 4 ετών, που είχε μολυνθεί τον Δεκέμβριο του 2019.

 

Η ασθενής του Μιλάνου είχε παρουσιάσει δερματικό εξάνθημα, το οποίο είναι από τα πιο σπάνια συμπτώματα του κορωνοϊού.

 

 

Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε με βιοψίες στις οποίες προχώρησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μιλάνου, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ογκολογίας και του Ιταλικού Διαγνωστικού Κέντρου, που εδρεύουν στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

 

 

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, 18.627 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 361 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

 

Σε σχέση με το Σάββατο, αυξήθηκαν τόσο οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας (22 περισσότεροι) όσο και εκείνοι που έχουν εισαχθεί στους νοσοκομειακούς θαλάμους (167 περισσότεροι).

 

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει την ζωή τους 78.755 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί από τον ιό 2.276.491.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ