Ιταλία: Μετά τα σπίτια για 1 ευρώ, πόλη πληρώνει το ενοίκιο σε όσους μετακομίσουν εκεί

Ιταλία: Μετά τα σπίτια για 1 ευρώ, πόλη πληρώνει το ενοίκιο σε όσους μετακομίσουν εκεί Facebook Twitter
Σε αυτή την ιταλική πόλη πληρώνουν το ενοίκιο στους νέους κατοίκους (Πηγή φωτό Comune Teora)
0

Έπειτα από αρκετά χωριά, αλλά και πόλεις, της Ιταλίας, που προσπάθησαν να προσελκύσουν κόσμο πουλώντας σπίτια για 1 ευρώ, τώρα έρχεται μια νέα προσφορά, από πόλη στην Καμπανία.

Στην Τεόρα ελπίζουν ότι θα δελεάσουν ανθρώπους να μετακομίσουν εκεί, προσφέροντας να τους καλύψουν το ενοίκιό τους. Το σχέδιο με τα σπίτια του 1 ευρώ μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, σε πόλεις και χωριά από τη Σικελία έως τις Άλπεις, υπάρχει η ανησυχία ότι εκείνοι που αγοράζουν τα ερειπωμένα ακίνητα ψάχνουν απλά ένα εξοχικό και όχι μόνιμη κατοικία.

Για αυτό στην Τεόρα πιστεύουν ότι το δικό τους πλάνο θα είναι πιο αποτελεσματικό. Η συγκεκριμένη πόλη υπόσχεται να δίνει στους νέους κατοίκους 150 ευρώ τον μήνα για το ενοίκιο, για διάστημα δύο ετών, ή εναλλακτικά τους προσφέρει 5.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα δικό τους σπίτι.

Εννοείται πως υπάρχουν όροι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαμείνουν στην Τεόρα για τουλάχιστον τρία χρόνια και πρέπει να έχουν ήδη ένα παιδί. «Δεν πιστεύω στην ιδέα της πώλησης άδειων σπιτιών για 1 ευρώ. Αυτό δεν δίνει κίνητρο στον κόσμο να μείνει στην πόλη», εξήγησε ο δήμαρχος της Τεόρα, Στέφανο Φαρίνα.

«Με αυτό τον τρόπο έρχονται απλά για λίγους μήνες τον χρόνο, ως τουρίστες. Αυτό δεν είναι λύση. Αλλά αν μετακομίσουν και γράψουν τα παιδιά τους σε ένα τοπικό σχολείο, αυτό δίνει νέα πνοή», συμπλήρωσε.

Ο πληθυσμός της συγκεκριμένης πόλης μειώθηκε δραματικά έπειτα από σεισμό το 1980, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές. «Κάθε χρόνο, γεννιούνται εδώ δύο παιδιά, ενώ πεθαίνουν 20 ηλικιωμένοι. Είμαστε μετά βίας 1.500 κάτοικοι. Έπειτα από τον τρομερό σεισμό, πολλοί νέοι έφυγαν», δήλωσε ο δήμαρχος. «Θέλω να ανατρέψω αυτή την αρνητική τάση. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, οι οικογένειες θα είναι τα θεμέλια της κοινότητάς μας που συρρικνώνεται, οπότε ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν περισσότερα παιδιά, να κάνουν αίτηση», συμπλήρωσε.

Από τα πλεονεκτήματα της Τεόρα είναι ότι τα ενοίκια στην πόλη είναι από 200 ευρώ, ενώ σπίτια 100 τετραγωνικών πωλούνται για 30.000 ευρώ. Και το τελικό ποσό για την αγορά- με το μπόνους των 5.000 ευρώ από τον δήμο- μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ύψος των δαπανών για την ανακαίνιση των ρημαγμένων σπιτιών που πωλούνται σε άλλες πόλεις για 1 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δύο ιταλικές οικογένειες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, όπως και μια οικογένεια από τη Βραζιλία, με ιταλικές ρίζες.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM