Ιταλία: Εξαφανίστηκε 18χρονη Πακιστανή που αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της - Υποψίες ότι την δολοφόνησαν

Ιταλία: «18χρονη Πακιστανή δολοφονήθηκε από συγγενείς της επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της» Facebook Twitter
Η Saman Habbas
0

Πρώτο θέμα στην επικαιρότητα της Ιταλίας είναι η εξαφάνιση της δεκαοκτάχρονης Πακιστανής, Σαμάν Αμπάς, η οποία πιθανόν δολοφονήθηκε από συγγενείς της επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της.

Η Σαμάν ζούσε με την οικογένειά της στην βόρεια Ιταλία. Έφτασε στην Ιταλία το 2015, καταφέρνοντας να ενταχθεί πλήρως στη νέα σχολική, και κοινωνική πραγματικότητα με την οποία ήλθε σε επαφή. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, όμως, η οικογένειά της δεν δέχθηκε ποτέ το ότι η Σαμάν ντυνόταν όπως όλες οι Ιταλίδες συνομήλικές της, και δεν ήθελε να παντρευτεί, με «υποχρεωτικό γάμο», τον ξάδερφό της.

Για τον λόγο αυτό, και για να αποφευχθούν επιπλέον ψυχολογικές πιέσεις, οι ιταλικές αρχές είχαν αποφασίσει να βοηθήσουν την Σαμάν και να την μεταφέρουν σε προστατευμένο χώρο διαμονής. Εδώ και τέσσερις εβδομάδες η κοπέλα έχει εξαφανιστεί και οι γονείς της, που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Η ιταλική δικαιοσύνη απέστειλε κλήση σε απολογία στον πατέρα της και ζήτησε την συνεργασία των δικαστικών του Πακιστάν. Σήμερα δε, ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας ξάδερφος της δεκαοκτάχρονης, ο οποίος προσπαθούσε να μεταβεί οδικώς στην Ισπανία, από την Γαλλία. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος.

Οι εισαγγελείς του Ρέτζιο Εμίλια, θεωρούν ότι οι γονείς, ένας θείος και δυο ξαδέλφια της Σαμάν, την δολοφόνησαν για να την τιμωρήσουν, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και επέλεξε να ζει ως ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος. «Δεν είναι αλήθεια, η Σαμάν είναι στο Βέλγιο και είναι καλά», απαντά ο πατέρας της απ' την πατρίδα του. Δικαστικές πηγές, στην Ιταλία, αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για αυτήν την τραγική ιστορία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM