Ιταλία: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τους σεισμούς

Ιταλία: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τους σεισμούς Facebook Twitter
0

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και ένας άλλος αγνοείται από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα την Ιταλία.

O άντρας έχασε την ζωή του στην τοποθεσία Καστέλ Καστάνια, έξω από την πόλη Τέραμο: η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε, εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού, όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Ο αγνοούμενος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε από την πρώτη σεισμική δόνηση, στις 10 και 25 σήμερα το πρωί.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο ζήτησε από τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας να περιορίσουν, όσο γίνεται περισσότερο, τις μετακινήσεις τους.

Στο μεταξύ, πολλές ορεινές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες, εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων. Στο χωριό Αματρίτσε πολλοί άστεγοι θα κοιμηθούν μέσα στην λυόμενη εκκλησία, διότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στα λυόμενα και στα τροχόσπιτα. Κάτοικοι του χωριού Πίτσολι, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, θα περάσουν την νύχτα στο τοπικό «παλέ ντε σπορ».

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, νωρίτερα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα και το μικρό παιδί της, που δεν μπορούσαν να βγουν από τι σπίτι τους, το οποίο κατέρρευσε μερικώς, λόγω του σεισμού και της πίεσης του χιονιού.

Η Πολιτική Προστασία προσπαθεί, και αυτή την ώρα, να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι που έχει «παγιδεύσει» κατοίκους δεκάδων οικισμών της κεντρικής Ιταλίας, μέσα στα σπίτια τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM