Τρεις σεισμοί στην Ιταλία - Εκκενώνεται το μετρό της Ρώμης

Τρεις σεισμοί στην Ιταλία - Εκκενώνεται το μετρό της Ρώμης Facebook Twitter
0

Εκκενώνεται το μετρό της Ρώμης μετά τη δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ιταλική πρωτεύουσα. 

 

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σεισμός 5,3 Ρίχτερ με μικρότερο εστιακό βάθος και επίκεντρο κοντά στον δεύτερο.

 

Η Repubblica αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα στον αριθμό έκτακτης ανάγκης για πληροφορίες αλλά όχι προς το παρόν για για να αναφερθεί κάποιος κίνδυνος. Αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τη Ρώμη με πόλεις έχουν κλείσει για να ελεγχθούν τυχόν ζημιές.  Παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι. Στις 11:26 (τοπική ώρα) σημειώθηκε μια νέα, τρίτη σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στην Ρώμη.

 

Την κατάσταση επιδεινώνει και η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή με χιόνια και κρύο.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM