No.1

Ιταλία: Αύξηση της απόλυτης φτώχειας λόγω κορωνοϊού

Ιταλία: Αύξηση της απόλυτης φτώχειας λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Το 7,7% των ιταλικών νοικοκυριών βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας καθώς το ποσοστό αυξήθηκε λόγω της πανδημίας και των συνεπειών του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, το 7,7% , των ιταλικών κοικοκυριών, κατά το έτος 2020, βρισκόταν σε κατάσταση ένδειας. Το 2019, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,4% και η αύξηση, σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλεται, κυρίως, στις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε ό, τι αφορά τις ηλικιακές ομάδες, το 11,3% των κατοίκων της χώρας 18 με 34 ετών αντιμετωπίζει απόλυτη ένδεια, στους πολίτες 35 με 64 ετών είναι το 9,2%, ενώ το ποσοστό όσων ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας περιορίζεται στο 5,4% για όσους είναι πάνω από 65 ετών.

Το 9,4% των νοικοκυριών του ιταλικού νότου ζει σε κατάσταση απόλυτης ένδειας, ενώ, παράλληλα, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση και στις περιφέρειες του ιταλικού βορρά: το 2020 ήταν 7,6%, έναντι του 5,8% το προηγούμενου έτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM