Απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε όλη τη Λομβαρδία αποφάσισαν ο Ιταλός υπουργός Υγείας και πρόεδρος της περιφέρειας, μετά την αυξημένη επιδημιολογική εικόνα λόγω του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, από τις 11:00 έως τις 5 π.μ. από αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, θα είναι δυνατή η μετακίνηση μόνο για "αποδεδειγμένες ανάγκες εργασίας" και καταστάσεις ανάγκης και επείγοντος, όπως είναι οι λόγοι υγείας.

 

Και σε κάθε περίπτωση, επιτρέπεται η επιστροφή στο σπίτι. Απαιτείται ειδική άδεια για τις μετακινήσεις ενώ αυστηρές κυρώσεις προβλέπονται ήδη από το διάταγμα της 25ης Μαρτίου σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία.

 

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα αποφάσισαν ότι η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, το βράδυ και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

 

Η απόφαση είχε ήδη ανακοινωθεί και το μέτρο στοχεύει στον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία παρουσιάζουν διαρκή αύξηση στην περιοχή αυτή του ιταλικού Βορρά. Ανάλογο μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την Παρασκευή και στην περιοχή της Καμπανίας.

 

Με πληροφοrίες του ilgiorno.it