Ιταλία: Αεροδρόμιο μετονομάζεται σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι»

Ιταλία: Αεροδρόμιο μετονομάζεται σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι» Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε απόψε ότι το αεροδρόμιο Μαλπένσα, έξω από το Μιλάνο, θα ονομαστεί «Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Η μετονομασία του αεροδρομίου γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, επιχειρηματία και ιδρυτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2023.

«Σήμερα η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε το σχετικό αίτημα. Και ως υπουργός Μεταφορών, που έχει και τον τελευταίο λόγο, φυσικά και θα συναινέσω», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Πρόκειται για δίκαιο φόρο τιμής. Μια σημαντική αναγνώριση, μετά και από την απόφασή μας να δώσουμε το όνομα του Καβαλίερε στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου μας», συμπλήρωσε ο Ατίλιο Φοντάνα, πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM