Ιταλία: 23χρονη έλαβε κατά λάθος 4 δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech

Ιταλία: 23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τέσσερις δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έλαβε κατά λάθος την Κυριακή μία 23χρονη Ιταλίδα, η κατάσταση της υγείας της οποίας δεν παρουσιάζει επιπλοκές, ωστόσο έχει τεθεί σε παρακολούθηση, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Μία νοσηλεύτρια έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων. Η περίπτωση της λήψης τεσσάρων δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία.

Upd (13/5): Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι τις είχαν χορηγηθεί έξι δόσεις, αλλά στις 13 Μαΐου οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ότι στην 23χρονη απόφοιτη της Σχολής Ψυχολογίας από την Τοσκάνη, χορηγήθηκαν τέσσερις δόσεις εμβολίου Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η διαπίστωση οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τις πρώτες στιγμές σύγχυσης, εξακριβώθηκε ότι μέσα στο φιαλίδιο του εμβολίου είχε μείνει περίπου το ένα τρίτο του σκευάσματος. H ψυχολόγος έκανε γνωστό ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της νοσοκόμας που έκανε το συγκεκριμένο λάθος κατά την χορήγηση του εμβολίου, διότι δεν θεωρεί ότι έγινε εσκεμμένα.

Προς το παρόν, η κοπέλα πίνει συνεχώς νερό (μέχρι και επτά λίτρα την ημέρα) αλλά γνωστοί Ιταλοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μόνιμα προβλήματα υγείας. Αναμένεται να διαπιστωθεί, παράλληλα, μέσω αναλύσεων, σε ποιο επίπεδο βρίσκονται τα αντισώματα έναντι κορωνοϊού στον οργανισμό της νεαρής κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πειραματική φάση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, είχε ήδη χορηγηθεί μέχρι και τέσσερις φορές η προβλεπόμενη δόση, χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα για τους εθελοντές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ