Ιταλία: Το 10% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Ιταλία: Το 10% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έκθεση που δημοσίευσε το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, παρουσίασε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, το 23,1% των ιταλικών νοικοκυριών, το 2024 αντιμετώπισε κίνδυνο ένδειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Το αντίστοιχο ποσοστό, το 2023 ήταν 22,8%. Παράλληλα, πέρυσι στην Ιταλία το 10,3% των κατοίκων ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 2023 το σχετικό ποσοστό ήταν 9,9%.

Κατά τα σχόλια των αρμοδίων του Istat, επισημαίνεται, ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού αφορά μονογονεϊκές οικογένειες και πολίτες κάτω των τριάντα πέντε ετών, οι οποίοι ζουν μόνοι. Σχετικά, δε, με τις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, το υψηλότερο ποσοστό ένδειας και κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφεται στην Κάτω Ιταλία, με το 39,2% του συνόλου.

«Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι παρουσιάζει μια Ιταλία η οποία δεν υπάρχει. Πρέπει να βρει και να πάρει χρήματα, από εκεί που πραγματικά υπάρχουν», σχολίασε ο γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου CGIL, Mαουρίτσιο Λαντίνι.

Ο πρόεδρος, δε, της Ιταλικής Ένωσης Καταναλωτών, Μασιμιλάνο Ντόνα, υπογράμμισε πως «όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα πολιτισμένο κράτος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM