Ιστορικό κτίριο στην Ιταλία καταστράφηκε από τουρίστες που έκαναν παρκούρ

Ιστορικό κτίριο στην Ιταλία καταστράφηκε από τουρίστες που έκαναν παρκούρ Facebook Twitter
Παρκούρ σε ιστορικό κτίριο/ Φωτ.: Instagram
0

Μια ομάδα παρκούρ με έδρα το Λονδίνο, η Team Phat, επισκέφτηκε την αρχαία ιταλική πόλη Ματέρα, κάνοντας επικίνδυνα άλματα στους δρόμους της και πάνω από τα ιστορικά κτίριά της. 

Ένας, όμως, εξ αυτών, προκάλεσε ζημιές σε ένα ιστορικό κτίριο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και ο ίδιος. Η Ματέρα, μια πέτρινη πόλη που χρονολογείται από την παλαιολιθική εποχή, βρίσκεται στην περιοχή Μπασιλικάτα στη Νότια Ιταλία. Το 1993 αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019.

Ένα βίντεο με ακροβατικά παρκούρ στην αρχαία πόλη δημοσιεύτηκε από την Team Phat στο YouTube πριν δύο μήνες, μαζί με μια λεζάντα που εξηγούσε ότι βρίσκονταν «στην όμορφη πόλη της Ματέρα», όπου ένα από τα μέλη τους, ο Ντέβον ΜακΊντος έπεσε και τραυματίστηκε.

Το βίντεο δείχνει τον freerunner να πηδά από ένα κτίριο και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια πέτρινη προεξοχή για να τον βοηθήσει να φτάσει στο απέναντι κτίριο. Όμως η προεξοχή δεν άντεξε τη δύναμή του και έσπασε.

Το βίντεο έχει προσελκύσει πολλά επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτή η πόλη είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για κάποιο λόγο», έγραψε ένας χρήστης του Instagram με το όνομα Bruno Burke. «Θα πρέπει να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πειθαρχία μας [του παρκούρ], αλλά θα πρέπει επίσης να προσέχουμε πού πατάμε, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά και για σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας» έγραψε άλλος. 

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τους έχει επιβληθεί κάποια ποινή ή πρόστιμο. 

Τον Μάρτιο, μια ιστορική συνοικία στο Κιότο της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο σε τουρίστες, έπειτα από την απογοήτευση των ντόπιων για την κακή συμπεριφορά των επισκεπτών και την αποτυχία τους να ακολουθήσουν τα ιαπωνικά έθιμα και την εθιμοτυπία.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM