ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ισραηλινός Υπουργός Υγείας: Το εμβόλιο προστατεύει από την Όμικρον σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

Ισραηλινός Υπουργός Υγείας: Το εμβόλιο προστατεύει από την Όμικρον σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις Facebook Twitter
0

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού εντός έξι μηνών ή έχουν λάβει την αναμνηστική δόση, προστατεύονται επίσης από την μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Υγείας Nitzan Horowitz.

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πιο ακριβείς πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Όμικρον αλλά υπάρχει ήδη περιθώριο αισιοδοξίας και αρχικές ενδείξεις ότι όσοι εμβολιάζονται με δύο δόσεις ή έχουν κάνει και την αναμνηστική θα είναι επίσης προστατευμένοι από αυτή την μετάλλαξη», είπε ο Horowitz κατά την επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο Soroka στην Beersheba, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Avigdor Liberman.

«Το εμβόλιο είναι πραγματικά κρίσιμο αυτή τη στιγμή. Όποιος εκτεθεί στην μετάλλαξη χωρίς εμβόλιο θα θέσει τον εαυτό του σε περιττό κίνδυνο» συμπλήρωσε, σύμφωνα με την Jerousalem Post.

Παράλληλα, ρεπορτάζ του Channel 12 ανέφερε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάλλαξης Όμικρον από ό,τι για την Δέλτα, κατά 90% σε σχέση με 95%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, επισήμανε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό, σε ποσοστό περίπου 93% στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων, τουλάχιστον για όσους έχουν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παράθεσε, η ικανότητα της μετάλλαξης να μολύνει είναι υψηλότερη από την Δέλτα κατά περίπου 1,3 φορές.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν 2,4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι το υπουργείο δεν έχει ακόμη στην κατοχή του τα στοιχεία που δημοσίευσε το Channel 12.

Το Ισραήλ καταγράφει τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, από τα οποία τα δύο είναι καρδιολόγοι από το Ιατρικό Κέντρο Sheba, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Είπε ότι και οι δύο έχουν «πολύ ελαφρά συμπτώματα».

Ένας από τους γιατρούς, 40 ετών επέστρεφε από μια ιατρική διάσκεψη στο Λονδίνο. Ήταν αρνητικός όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά λίγες μέρες αργότερα άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα.

Μόλις βγήκε θετικός, έγινε η αλληλουχία των αποτελεσμάτων του και την Τρίτη επιβεβαιώθηκε θετικός στην μετάλλαξη.

Πριν μπει σε καραντίνα, ο γιατρός είχε κάνει αρκετές επισκέψεις και παρακολούθησε τουλάχιστον δύο άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Είχε έρθει επίσης σε επαφή με τον δεύτερο, 70χρονο καρδιολόγο, ο οποίος επίσης έχει προσβληθεί από την μετάλλαξη Όμικρον. Και οι δύο γιατροί ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις της Pfizer.


Με πληροφορίες της Jerousalem Post

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM