Ισραήλ: Ξανά για κατάθεση στην αστυνομία ο Νετανιάχου- Εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς

Ισραήλ: Ξανά για κατάθεση στην αστυνομία ο Νετανιάχου- Εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είναι ύποπτος σε δύο υποθέσεις διαφθοράς, κατέθεσε σήμερα για πέμπτη φορά σε Ισραηλινούς αστυνομικούς, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.


Ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters είπε ότι είδε τους αστυνομικούς να φτάνουν, αργά το απόγευμα, με αυτοκίνητο στην επίσημη κατοικία του Νετανιάχου, όπου είχαν δοθεί και οι προηγούμενες καταθέσεις.


Στελέχη της αστυνομίας και αξιωματούχοι του γραφείου του πρωθυπουργού αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση. Τα ισραηλινά μμε όμως διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για μια ακόμη ανάκριση, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τις πηγές τους.


Δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος του Νετανιάχου, ο οποίος είναι πρωθυπουργός από το 2009 και αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.


Ο Νετανιάχου είναι ύποπτος για δύο υποθέσεις: η μία αφορά την αποδοχή δώρων από επιχειρηματίες και η άλλη τις συζητήσεις που είχε με έναν Ισραηλινό εκδότη και αφορούσαν τον περιορισμό του ανταγωνισμού στον τομέα των μέσων ενημέρωσης με αντάλλαγμα την πιο θετική κάλυψη του έργου της κυβέρνησης.


Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού ανακρίθηκε στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας που αφορά μια συμφωνία ύψους 2 δισεκ. δολαρίων με τη Γερμανία για την προμήθεια υποβρυχίων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM