Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για «περιβαλλοντική επίθεση»- Για την διαρροή πετρελαίου που μόλυνε τις ακτές

Κομμάτι πίσσας σε παραλία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν για «περιβαλλοντική επίθεση», για τη διαρροή πετρελαίου εξαιτίας της οποίας γέμισαν πίσσα οι μεσογειακές ακτές της χώρας.

«Ένα πειρατικό πλοίο με σημαία Λιβύης που αναχώρησε από το Ιράν είναι υπεύθυνο για αυτήν την περιβαλλοντική επίθεση», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Περιβάλλοντος Γκίλα Γκάμλιελ.«Το Ιράν πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες διεξάγοντες περιβαλλοντικές επιθέσεις», πρόσθεσε η ίδια. Η διαρροή πετρελαίου προκάλεσε μόλυνση που θα πάρει μήνες ή και χρόνια για να καθαριστεί, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Νωρίτερα η υπουργός είχε κάνει λόγο για «περιβαλλοντικό έγκλημα», ανακοινώνοντας μέσω Twitter ότι το Ισραήλ εντόπισε το πλοίο που ευθύνεται για αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν μια από τις χειρότερες πετρελαιοκηλίδες των τελευταίων δεκαετιών στο Ισραήλ, που προκλήθηκε από απόρριψη πετρελαίου «δεκάδων έως εκατοντάδων τόνων», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές αρχές απάλλαξαν από κάθε υποψία ένα ελληνικό τάνκερ και περισσότερα από άλλα δέκα πλοία, τα οποία υποπτεύονταν ότι προκάλεσαν αυτή την οικολογική καταστροφή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ