Ισραηλινοί ερευνητές αναζητούν στην Ελλάδα το πλοίο που προκάλεσε θαλάσσια ρύπανση

Ισραηλινοί ερευνητές αναζητούν στην Ελλάδα το πλοίο που προκάλεσε την θαλάσσια ρύπανση Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ έστειλε ειδική ομάδα ερευνητών στην Ελλάδα για να ελέγξουν πλοίο που έχει κριθεί από τις ισραηλινές αρχές ως «ύποπτο» για θαλάσσια ρύπανση στη χώρα τους.

Το Ισραήλ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την μεγάλη διαρροή από πλοίο που εκτιμάται ότι πέρασε σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων (30 μίλια) από τις ακτές της χώρας στις 11 Φεβρουαρίου. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ήδη αντιδρούν κάνοντας λόγο για μεγάλη καταστροφή της άγριας ζωής στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή τις συνθήκες διαρροής του πετρελαίου στη θάλασσα.

«Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη έρευνα, η οποία διεξάγεται εκτός της επικράτειας. Δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία νομική δικαιοδοσία να ελέγχουμε πλοία εκτός των θαλάσσιων συνόρων μας, συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς για αυτό το ζήτημα» αναφέρει ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ, Γκίλα Γκαμίλ, τόνισε από την πλευρά της, ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα μέχρι να βρούμε τον υπεύθυνο για τη ρύπανση».

Ωστόσο, η ίδια δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ύποπτο πλοίο. Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δήλωσε ότι η Αθήνα δεν είχε λάβει επίσημο αίτημα από το Ισραήλ για έρευνα σε ελληνικό πλοίο.

Η κινητοποίηση των αρχών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων πάντως είναι μεγάλη. Πολλοί εθελοντές, και χιλιάδες στρατιώτες, συγκεντρώνονται καθημερινά στις παραλίες του Ισραήλ για να απομακρύνουν τα υπολείμματα μαύρης πίσσας από τις ακτές.

«Η κύρια δυσκολία είναι να καθαρίσουμε τις βραχώδεις ακτές. Προκειμένου να πετύχουμε αυτήν την αποστολή, χρησιμοποιούμε  ένα ειδικό υλικό. Ελπίζουμε στην ταχεία απομάκρυνση της ρύπανσης από τις ακτές μας» επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ