Γέμισαν πίσσα οι ακτές του Ισραήλ, από πετρελαιοκηλίδα- Θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καθαριστούν

Γέμισαν πίσσα οι ακτές του Ισραήλ, από πετρελαιοκηλίδα- Θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καθαριστούν Facebook Twitter
Πίσσα κάλυψε τις ακτές του Ισραήλ (Πηγή φωτό Facebook)
0

Το Ισραήλ αναζητά το πλοίο που ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα, εξαιτίας της οποίας μεγάλο τμήμα της μεσογειακής ακτογραμμής της χώρας γέμισε από πίσσα.

Αξιωματούχοι της χώρας μιλούν για ένα πλήγμα για το περιβάλλον, ενώ εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν μήνες ή και χρόνια για να καθαριστούν οι ακτές. Σήμερα, χιλιάδες εθελοντές συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αφαιρέσουν όγκους πίσσας από τις παραλίες.

Ο στρατός κινητοποίησε χιλιάδες στρατιώτες για να συνδράμουν στις προσπάθειες. Στο μεταξύ, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις πληγείσες περιοχές, μέχρι νεωτέρας.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για καταστροφή, ενώ ως απόδειξη αυτού ανάρτησαν φωτογραφίες χελωνών που είχαν καλυφθεί από πίσσα.

Γέμισαν πίσσα οι ακτές του Ισραήλ, από πετρελαιοκηλίδα- Θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καθαριστούν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook

Γέμισαν πίσσα οι ακτές του Ισραήλ, από πετρελαιοκηλίδα- Θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καθαριστούν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, εξαιτίας της οποίας δεν ήταν εύκολο να γίνει ορατή η πίσσα που πλησίαζε τις ακτές, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη θάλασσα, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Τώρα, μαζί με ευρωπαϊκές υπηρεσίες, το Ισραήλ αναζητά ως πιθανή πηγή του προβλήματος ένα πλοίο, που πέρασε σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τις ακτές. Δορυφορικές εικόνες όπως και ένα μοντέλο κίνησης των κυμάτων βοηθούν στην έρευνα.

Στο επίκεντρο είναι εννέα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή, δήλωσε η υπουργός Περιβαλλοντικής Προστασίας Γκίλα Γκάμλιελ. «Οι πιθανότητες είναι παραπάνω από καλές ότι θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε το συγκεκριμένο πλοίο», δήλωσε στο Ynet TV.

Εάν εντοπίσει το πλοίο που ευθύνεται, το Ισραήλ μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η μία επιλογή θα ήταν να κάνει μήνυση απαιτώντας αποζημίωση, που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάτι για το οποίο ενδεχομένως να απαιτηθούν δεκάδες εκατομμύρια σεκέλ, σύμφωνα με την υπουργό.

Την περασμένη εβδομάδα, μια πτεροφάλαινα μήκους 17 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία του βόρειου Ισραήλ. Η Αρχή Φύσης και Πάρκων της χώρας γνωστοποίησε σήμερα ότι κατά τη διαδικασία νεκροψίας, εντοπίστηκε υλικό, με βάση το πετρέλαιο, στο κουφάρι της φάλαινας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 


Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική παραγωγή αιολικής ενέργειας με τη χρήση χαρταετών - Από Έλληνες και Ινδούς ερευνητές

Περιβάλλον / Εναλλακτική παραγωγή αιολικής ενέργειας με τη χρήση χαρταετών - Από Έλληνες και Ινδούς ερευνητές

Χαρταετός 100-150 τ.μ μπορεί να παράγει δύο με τρία μεγαβάτ (MW) ηλεκτρικής ενέργειας - που ισοδυναμεί με την ισχύ μιας συμβατικής ανεμογεννήτριας ύψους 100 μέτρων.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ