Ισραήλ - Γάζα: Ρουκέτες και ισοπεδωμένα κτίρια - Συγκλονιστικό βίντεο

Ισραήλ - Γάζα: Ρουκέτες και ισοπεδωμένα κτίρια - Συγκλονιστικό βίντεο Facebook Twitter
Φωτιά και καπνός από αεροπορικά χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα, τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου (GETTY IMAGES)
0

Το ισλαμικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα 16 νέους θανάτους από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχό του, ανεβάζοντας σε 83 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Συνολικά 83 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 487 τραυματίστηκαν, ανέφερε η Χαμάς έπειτα από μια ακόμη νύχτα πληγμάτων στον θύλακα και εκτοξεύσεων ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα που το εβραϊκό κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο και με μια εσωτερική έκρηξη βίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων κατοίκων του.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση και τις διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η βία, εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και πάλι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ τα ισραηλινά πλήγματα στον θύλακα συνεχίστηκαν.

«Σκοτώνονται τα παιδιά μας»

Ο Μοχάμεντ Αλ Μάσρι βρισκόταν μπροστά από το σπίτι του, το βράδυ της Δευτέρας. «Άκουσα τον ήχο ενός βομβαρδιστικού να έρχεται καταπάνω μας», περιγράφει ο 22χρονος, που ξεκίνησε να τρέχει αλλά ήταν αργά. Μια έκρηξη τραυμάτισε το σώμα του, προκαλώντας κάταγμα στο δεξί χέρι του. «Υπάρχει ένα κομμάτι θραύσματος στο δεξί μου μάτι, δεν μπορώ να δω», είπε. 

Σε καταστολή ή στο χειρουργείο του νοσοκομείου Αλ Σίφα, στη Γάζα, τις τελευταίες 24 ώρες, το μόνο που γνωρίζει είναι πως τουλάχιστον ένας αδερφός του, μια αδερφή και ένας εξάδελφος τραυματίστηκαν επίσης, καθώς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με το ίδιο αυτοκίνητο. Την στιγμή της συνέντευξης, δεν ήταν σίγουρος για την κατάστασή τους. 

Μετά από εβδομάδες έντονης βίας στην Ιερουσαλήμ, η Χαμάς, εξαπέλυσε ρουκέτες εναντίον της το βράδυ της Δευτέρας. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει εκατοντάδες ακόμη εναντίον άλλων ισραηλινών πόλεων και το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις, χτυπώντας μεταξύ άλλων κατοικίες. 

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται πολλά παιδιά, τρεις γυναίκες - δυο από το Ισραήλ και μια από Ινδία- πέθαναν και πλήθος πολιτών τραυματίστηκαν εντός του Ισραήλ, όπου οι σειρήνες ηχούσαν σχεδόν ακατάπαυστα. 

Στην πόλη Ασκελόν, βομβαρδίστηκε ένα άδειο σχολείο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως τέσσερα μέλη της ίδια οικογένειας, ανάμεσά τους ένα παιδί 8 ετών και ένα 11 ετών, τραυματίστηκαν από θραύσματα. Η Χολόν, προάστιο του Τελ Αβίβ, χτυπήθηκε επίσης, όπου πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο και αρκετά αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνιρωποι. 

Ο Άμπντελ Χαμίντ Χαμάντ είπε πως ο 11χρονος ανιψιός του σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε φερόμενο αεροπορική επίθεση Ισραηλινών. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, το αγόρι μάζευε ξύλα όταν χτυπήθηκε. «Η Γάζα έχει περάσει αρκετά και τίποτα δεν κάνει διαφορά πλέον. Τα παιδιά μας σκοτώνονται. Τι πρέπει να κάνουμε;», είπε. 

O Guardian δημοσίευσε ένα βίντεο με συγκλονιστικά βίντεο από τα χτυπήματα. (ΠΡΟΣΟΧΗ- Οι εικόνες μπορεί να ενοχλήσουν)

Με πληροφορίες από AFP, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM