Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους Ισπανία λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της κυβέρνησης.

 

Το ισπανικό Υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε τα στοιχεία νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τα οποία έχουν καταγραφεί 19.980 κρούσματα με τα 1.141 από αυτά, να έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

Οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί φτάνουν τους 1.002 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

 

Ο Φερνάντο Σιμόν, Διευθυντής του τμήματος διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων του υπουργείου Υγείας προειδοποίησε ότι «τα στοιχεία είναι πολύ πιθανό να υποτιμούν την πραγματικότητα».

 

Περισσότερο από το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίζονται στη Μαδρίτη.  «Η σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία της Μαδρίτης είναι κρίσιμη», δήλωσε η Ángla Hernández, της Ένωσης Ιατρών και Επαγγελματιών στη Μαδρίτη.

 

«Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού».

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ένωσή άρχισε να προσφέρει - μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - δωρεάν θεραπεία σε επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή, με την ελπίδα να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κρίση.

 

Ο υπουργός Υγείας της χώρας την Πέμπτη υποσχέθηκε ενισχύσεις, ανακοινώνοντας σχέδια στρατολόγησης φοιτητών  ιατρικής και πρόσφατα συνταξιούχων γιατρών, προκειμένου να προστεθούν περίπου 50.000 εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας.

 

Με πληροφορίες από τον Guardian