Η Ισπανία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη νομιμοποίηση της ευθανασίας σήμερα, καθώς το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο, που επιτρέπει στους σοβαρά ασθενείς να επιλέξουν να τερματίσουν τη ζωή τους.

 

Παρά την έντονη αντίθεση των πιο σκληρών πολιτικών και των θρησκευτικών ομάδων, η Ολομέλεια έδωσε το πράσινο φως για να φτάσει ο νόμος στην Άνω Βουλή (Γερουσία), η οποία παίρνει και την τελική απόφαση.

 

Το νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει την ευθανασία και υποβοήθηση της αυτοκτονίας για άτομα με «σοβαρές και ανίατες» ή εξουθενωτικές ασθένειες που προκαλούν «αφόρητη ταλαιπωρία», ψηφίστηκε με 198 ψήφους υπέρ και 138 κατά, ενώ μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν.

 

Το έγγραφο θα μεταβεί τώρα στη Γερουσία, η οποία μπορεί είτε να το υπογράψει το νόμο είτε να το στείλει ξανά στο Κογκρέσο των αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) με τροπολογίες.

 

Χωρίς τροποποιήσεις, θα μπορούσε να εγκριθεί έως την άνοιξη του 2021.

 

Εάν περάσει ο νόμος, η Ισπανία θα γίνει η τέταρτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που νομιμοποιεί τις πρακτικές μετά το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

 

 

 

Με πληροφορίες του congreso.es/Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr