ΑΘΗΝΑ

Ισπανία: «Το μαύρο κουτί θα δώσει την απάντηση για το δυστύχημα»

Ισπανία: «Το μαύρο κουτί θα δώσει την απάντηση για το δυστύχημα» Facebook Twitter
0

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή κατηγορείται ο οδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στην Ισπανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μαύρο κουτί του τρένου είναι που θα δώσει την απάντηση στο ερώτημα γιατί έτρεχε τόσο γρήγορα στην απότομη στροφή με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Οι ερευνητές θέλουν να διερευνήσουν, εάν το τρένο είχε μεγάλη ταχύτητα λόγω αμέλειας του οδηγού ή αν ήταν τα ηλεκτρονικά συστήματα που απέτυχαν να ρυθμίσουν την ταχύτητα.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Mundo», ο 52χρονος οδηγός έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων σε σημείο όπου το όριο ήταν τα 80 χλμ. Η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι λίγο μετά το δυστύχημα ο οδηγός είπε: "Τα σκάτωσα, θέλω να πεθάνω".  

Σύμφωνα επίσης με αναφορές των ισπανικών ΜΜΕ, όπως της εφημερίδας ABC ο 52χρονος είχε καυχηθεί μέσω Facebook για την ταχύτητα με την οποία οδηγούσε. Οι ισπανικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Garzón είχε αναρτήσει στο προφίλ της τη φωτογραφία ενός ταχύμετρου το οποίο έδειχνε ότι κινούνταν με 200 χλμ. την ώρα. Οι αρχές ερευνούν αν όντως ήταν εκείνος που έκανε την ανάρτηση ή αν πρόκειται για κακόγουστο αστείο.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία μείωσε τον αριθμό των νεκρών από 80 σε 78, καθώς οι ιατροδικαστές την πρώτη ημέρα είχαν εκτιμήσει λάθος τα μέλη σωμάτων που ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος. Μέχρι στιγμής 72 από τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί. Περίπου 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν με τους 31 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM