Ισπανία: Χάνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία τα καταλανικά κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας

Ισπανία: Χάνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία τα καταλανικά κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας Facebook Twitter
Κοινοβουλευτικά μέλη των καταλανικών κομμάτων PDeCAT, ERC και En Comu Podem κρατούν πανό με τη λέξη «Δημοκρατία» υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έξω από την ισπανική Βουλή στη Μαδρίτη.
1

Τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την εφημερίδα El Mundo.

Ωστόσο, η μικρή διαφορά που καταγράφει η έρευνα προμηνύει σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πλευρών στις εκλογές του Δεκεμβρίου.


Η έρευνα διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, όσο δηλαδή η ισπανική κυβέρνηση ετοιμαζόταν να πάρει τον έλεγχο της Καταλονίας, το κοινοβούλιο της οποίας προχώρησε σε μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας την Παρασκευή.


Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας λαμβάνουν το 42.5% των ψήφων, ενώ τα κόμματα που τάσσονται κατά λαμβάνουν το 43.4%, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Sigma Dos σε 1000 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν γνωρίζω κατά πόσο αληθεύει ή όχι το εύρημα της δημοσκόπησης, αλλά μόνο βρέφος θα στήριζε τη διαμόρφωση της όποιας πολιτικής του θέσης στις δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα για το Καταλανικό ζήτημα αυτήν την εποχή.