Ισπανία: Χάνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία τα καταλανικά κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας

Ισπανία: Χάνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία τα καταλανικά κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας Facebook Twitter
Κοινοβουλευτικά μέλη των καταλανικών κομμάτων PDeCAT, ERC και En Comu Podem κρατούν πανό με τη λέξη «Δημοκρατία» υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έξω από την ισπανική Βουλή στη Μαδρίτη.
1

Τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την εφημερίδα El Mundo.

Ωστόσο, η μικρή διαφορά που καταγράφει η έρευνα προμηνύει σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πλευρών στις εκλογές του Δεκεμβρίου.


Η έρευνα διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, όσο δηλαδή η ισπανική κυβέρνηση ετοιμαζόταν να πάρει τον έλεγχο της Καταλονίας, το κοινοβούλιο της οποίας προχώρησε σε μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας την Παρασκευή.


Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας λαμβάνουν το 42.5% των ψήφων, ενώ τα κόμματα που τάσσονται κατά λαμβάνουν το 43.4%, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Sigma Dos σε 1000 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν γνωρίζω κατά πόσο αληθεύει ή όχι το εύρημα της δημοσκόπησης, αλλά μόνο βρέφος θα στήριζε τη διαμόρφωση της όποιας πολιτικής του θέσης στις δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα για το Καταλανικό ζήτημα αυτήν την εποχή.