Ισπανία: Δεκάδες φοιτητές βγήκαν στα παράθυρα και έβριζαν χυδαία φοιτήτριες- Σάλος με το βίντεο

Ισπανία: Δεκάδες φοιτητές βγήκαν στα παράθυρα και έβριζαν χυδαία φοιτήτριες- Σάλος με το βίντεο Facebook Twitter
0

Viral έχει γίνει το βίντεο που δείχνει τους ενοίκους φοιτητικής εστίας στην Ισπανία να βρίζουν χυδαία και να απειλούν φοιτήτριες μιας άλλης εστίας, ακριβώς απέναντι, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του πρωθυπουργού.

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, ακούγεται καθαρά μια ανδρική φωνή να βρίζει και να απειλεί, μέσα στη νύχτα. Ο νεαρός φωνάζει μετά «Εμπρός Αούχα» (σ.σ. από το όνομα της φοιτητικής εστίας Ελιάς Αούχα) και, με απόλυτο συγχρονισμό, ανοίγουν δεκάδες παράθυρα του κτιρίου κι εμφανίζονται πολλές σιλουέτες σε κάθε άνοιγμα.

Τα πλάνα βιντεοσκοπήθηκαν από τη φοιτητική εστία θηλέων, το Κολέχιο Μαγιόρ Σάντα Μόνικα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αντέδρασε έντονα. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά που υποκινεί το μίσος και προσβάλλει τις γυναίκες […] Φτάνει πια με τη φαλλοκρατία», έγραψε στο Twitter.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, έκανε «έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης […] να δώσουμε μια κοινή απάντηση […] απορρίπτοντας αυτή τη φαλλοκρατική, ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απολύτως αηδιαστική συμπεριφορά».

«Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, να τι χρειάζονται οι φοιτητές αυτής της εστίας», σχολίασε η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο, καταγγέλλοντας «την κουλτούρα του βιασμού και του σεξουαλικού τρόμου, που καθιστά τις γυναίκες σεξουαλικά αντικείμενα».

Η διεύθυνση του Κολέχιο Μαγιόρ Ελιάς Αούχα καταδίκασε «τις απαράδεκτες εκφράσεις» μιας ομάδας φοιτητών και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τις φοιτήτριες της εστίας Σάντα Μόνικα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι εκδιώχθηκαν από την εστία πολλοί από τους εμπλεκόμενους φοιτητές.

Αυτή η φοιτητική κατοικία λειτουργεί από το 1969 στον χώρο του περίβλεπτου Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Το δωμάτιο στοιχίζει περίπου 1.100 ευρώ τον μήνα. Εκεί διέμενε κατά την περίοδο των σπουδών του και ο πρώην ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος, ο Πάμπλο Κασάδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Διεθνή / Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Κινέζος Zhi Dong Zhang, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο φαιντανύλης και ξέπλυμα $150 εκατ., απέδρασε από κατ' οίκον περιορισμό στο Μεξικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση Σέινμπαουμ και εντάσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Διεθνή / «Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα πρωτοσέλιδα της επομένης αποτύπωσαν την απώλεια ενός ειδώλου, αλλά και την αρχή ενός διαρκούς μύθου
LIFO NEWSROOM
Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Διεθνή / Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Το ιερό έδαφος των Απάτσι, Oak Flat, κινδυνεύει από την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλείου χαλκού - Παρά τις αντιδράσεις της φυλής και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εξόρυξη φαίνεται να προχωρά
LIFO NEWSROOM