Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox αποκλείστηκε από το προεκλογικό ντιμπέιτ

Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox αποκλείστηκε από το προεκλογικό ντιμπέιτ Facebook Twitter
EPA
0

Το ακροδεξιό Vox αποκλείστηκε από το προεκλογικό ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Ισπανίας. 

Η εκλογική επιτροπή της Ισπανίας απέκλεισε σήμερα το ακροδεξιό κόμμα Vox από τη συμμετοχή στο μοναδικό μέχρι σήμερα προγραμματισμένο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Απριλίου.

Το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει ποτέ συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 5% στις εθνικές εκλογές, αλλά σημείωσε αναπάντεχη νίκη στις περιφερειακές εκλογές πέρσι και βάση δημοσκοπήσεων προβλέπεται ότι θα κερδίσει ένα ποσοστό περίπου στο 10% στις βουλευτικές εκλογές αυτού του μήνα.

Για αυτούς τους λόγους το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Atresmedia αποφάσισε το Vox να συμμετάσχει στην τηλεμαχία των τεσσάρων μεγαλύτερων εθνικών κομμάτων για το προγραμματισμένο για τις 23 Απριλίου ντιμπέιτ, αφήνοντας έξω άλλα κόμματα όπως των Καταλανών ή Βάσκων εθνικιστών.

Ωστόσο, η εκλογική επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπάρχει παραβίαση του εκλογικού νόμου.

Αρκετά μικρότερα κόμματα απαίτησαν να συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ, με βάση τα ποσοστά που συγκέντρωσαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η Atresmedia ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση, αν και διαφωνεί με αυτήν.

«Η Atresmedia υποστηρίζει ότι μια δημόσια συζήτηση πέντε υποψηφίων είναι μεγαλύτερης δημοσιογραφικής σημασίας και πιο σχετικής για τους ψηφοφόρους», ανέφερε το δίκτυο.

Το Vox αντέδρασε περιφρονητικά, τονίζοντας με tweet ότι τα αυτονομιστικά κόμματα επηρέασαν την απόφαση.

«Είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει κουμάντο ακόμη και σήμερα στην Ισπανία: Οι αυτονομιστές. Μέχρι τις 28 Απριλίου. Επειδή μια μεγάλη νίκη για την #LongLiveSpain θα δείξει σε αυτά τα κόμματα ποιος επιθυμεί να καταστρέψει την συνύπαρξη μας, και να απαγορευτούν το Σύνταγμα και η πατρίδα».

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλιστές προηγούνται στην πρόθεση ψήφου, αν και δεν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM