Μια πρωτοφανής περίπτωση κατά συρροήν δολοφόνου ερευνούν oι αστυνομικές αρχές στις ΗΠΑ. 

 

Ο 78χρονος Σάμουελ Λιτλ έχει ομολογήσει συνολικά 90 φόνους γυναικών, που διεπράχθησαν σε όλη τη χώρα από το 1970 έως το 2005. 

 

Αυτή τη στιγμή ο Λιτλ εκτίει ποινή ισοβίων. Καταδικάστηκε το 2014 για τον φόνο 3 γυναικών. Βρίσκεται στα χέρια των αρχών από το 2012, όταν συνελήφθη για κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά. 

 

Για την ώρα, οι ερευνητές του FBI και των πολιτειακών αρχών έχουν καταφέρει να τον συνδέσουν με 34 φόνους και συνεχίζουν την έρευνα. 

 

Όσον αφορά τους φόνους για τους οποίους έχει καταδικαστεί και οι 3 αφορούν γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες.

 

 

Βρέθηκαν νεκρές το 1987 και το 1989 και οι δολοφονίες τους είχαν παραμείνει ανεξιχνίαστες για πάνω από 20 χρόνια. Και τα τρία θύματα είχαν χτυπηθεί και στραγγαλιστεί, με τον δολοφόνο να εγκαταλείπει τα πτώματα τους σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά.

 

Στη δίκη ο Λιτλ είχε δηλώσει αθώος, όμως καταδικάστηκε σε 3 φορές ισόβια, χωρίς να έχει δικαίωμα για αίτηση αποφυλάκισης. 

 

Η σύνδεση του με τους συγκεκριμένους φόνους έγινε μέσω δείγματος DNA. 

 

Μετά την καταδίκη του, μέσω μια πρωτοβουλίας του FBI που που αναλύει σεξουαλικά εγκλήματα και δολοφονίες σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές,  έγινε συσχέτιση των συγκεκριμένων φόνων με άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις σε όλη τη χώρα.

 

Ο Λιτλ εμφανίστηκε πρόθυμος να μιλήσει στις αρχές, ίσως επειδή τότε ήλπιζε να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή. Κατέληξε να ομολογήσει συνολικά 90 φόνους. 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα περισσότερα θύματα που καταλογίζονται στον Λιτλ ήταν ευάλωτες γυναίκες που ασκούσαν πορνεία ή ήταν τοξικομανείς. 

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια πως πρόκειται για ανθρωποκτονία. Φαίνεται πως ο Λιτλ, που στα νιάτα του είχε υπάρξει πυγμάχος, κατάφερνε να τους δώσει δυνατές γροθιές που τις ακινητοποιούσαν και ύστερα τις στραγγάλιζε.  Μιας και δεν υπήρχαν τραύματα, για πολλές περιπτώσεις η αρχική εκτίμηση ήταν πως ο θάνατος είχε επέλθει απο επιπλοκή που σχετίζονταν με τη χρήση ναρκωτικών ή κάποια ασθένεια.    

 

Επιπλέον, πολλοί φόνοι έγιναν τη δεκαετία του 1970 ή τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80, όταν το DNA δεν υπήρχε ακόμα ως εργαλείο των αστυνομικών ερευνών.

 

Ούτως ή άλλως πάντως, ότι και να αποδείξει η αστυνομική έρευνα, ο Σάμουελ Λιτλ, που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή. 

 

Με πληροφορίες από BBC 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr