Ιταλία: Ισόβια στους Αμερικανούς τουρίστες που σκότωσαν αστυνομικό- Είχε γυρίσει από μήνα του μέλιτος

Ισόβια στους Αμερικανούς τουρίστες που σκότωσαν αστυνομικό στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Δύο Αμερικανοί τουρίστες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός αστυνομικού κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Ρώμη το 2019 και καταδικάστηκαν σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, στην ετυμηγορία που ανέγνωσε ένας δικαστής χθες σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ο οποίος ήταν 19 χρονών τότε, είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου 2019, καθώς ο φίλος του, Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε Χιορθ, τότε 18 ετών, συνομιλούσε με έναν άλλο αστυνομικό.

Ισόβια στους Αμερικανούς τουρίστες που σκότωσαν αστυνομικό στην Ιταλία Facebook Twitter
O 35χρονος αστυνομικός είχε μόλις επιστρέψει από τον μήνα του μέλιτος.

Ωστόσο, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα καθώς πίστευαν ότι οι δύο αστυνομικοί, που δεν ήταν ένστολοι τη στιγμή του περιστατικού, ήταν κακοποιοί που είχαν σταλεί για να τους πιάσουν μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αγοράς ναρκωτικών.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους και επέβαλε την σκληρότερη ποινή που προβλέπεται στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, οι καταδικασμένοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης μετά από 21 χρόνια, εάν έχουν καλό ιστορικό συμπεριφοράς.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

Ισόβια στους Αμερικανούς τουρίστες που σκότωσαν αστυνομικό στην Ιταλία Facebook Twitter
«Πριν βγει ο Μάριο του είπα: γιατί δεν μένεις στο γραφείο απόψε; Γιατί πρέπει να πάτε έξω; Του είπα να μην πάει. Αλλά ήταν γενναίος και γενναιόδωρος και τώρα είναι νεκρός. Δεν είναι δίκαιο», είχε πει η σύζυγός του μετά τη δολοφονία του.

Ο 35χρονος Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα ήταν άοπλος και μαχαιρώθηκε 11 φορές από τον Έλντερ με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών που είχε φέρει μαζί του από τις ΗΠΑ. Η δολοφονία του αστυνομικού, που μόλις είχε παντρευτεί, σόκαρε την Ιταλία και αρχικά επικρατούσε δυσπιστία για το κατά πόσον οι δύο νεαροί τουρίστες θα τιμωρηθούν.

Οι δύο Αμερικανοί, που κατάγονται από την Καλιφόρνια, κρίθηκαν επίσης ένοχοι για απόπειρα εκβιασμού, επίθεσης, αντίστασης σε κρατικό αξιωματούχο και για κατοχή ενός μαχαιριού τύπου επίθεσης χωρίς δικαιολόγηση.

Ισόβια στους Αμερικανούς τουρίστες που σκότωσαν αστυνομικό στην Ιταλία Facebook Twitter
Ο Finnegan Lee Elder και ο Gabriel Christian Natale-Hjorth από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκονταν στη Ρώμη, για να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών. Οι δύο Αμερικανοί διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο και είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής το ίδιο βράδυ.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν έξω από την δικαστική αίθουσα ακριβώς μετά την ανακοίνωση της ποινής τους. Η σύζυγος του Τσερτσιέλο Ρέγκα, που κρατούσε μια φωτογραφία του νεκρού συζύγου της, βρέθηκε επίσης στο δικαστήριο και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM