Ισόβια στη συγγραφέα του « Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» για τον φόνο του συζύγου της

Ισόβια στη συγγραφέα του «How to murder your husband»- Για τη δολοφονία του συζύγου της Facebook Twitter
0

Συγγραφέας που κάποτε έγραψε κείμενο με τίτλο «How to murder your husband» καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης, για τη δολοφονία του συζύγου της. 

Η 71χρονη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία στις 25 Μαΐου, έπειτα από δίκη που διήρκεσε επτά εβδομάδες. Χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε η ποινή των ισοβίων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους αφού εκτίσει 25 χρόνια. 

Η Κράμπτον Μπρόφι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 63χρονο Νταν Μπρόφι, μέσα στο χώρο εργασίας του στο Όρεγκον το 2018, επειδή ήθελε να εισπράξει την αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από την ασφάλεια του θύματος σύμφωνα με τους εισαγγελείς. 

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες την εποχή της δολοφονίας σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που ανέφεραν ότι η συγγραφέας ότι αγόρασε όπλο στο διαδίκτυο και έπειτα ένα περίστροφο σε έκθεση όπλων.  

Στο δικαστήριο, η 71χρονη κατέθεσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είχαν κάνει ασφάλεια και ότι είχαν πλάνο για τη μείωση του χρέους τους. Επίσης, είχαν ένα σχέδιο για να μειώσουν το χρέος τους, επίσης υποστήριξε ότι η έρευνα που έκανε για όπλα στο διαδίκτυο αφορούσε την προετοιμασία για ένα μελλοντικό μυθιστόρημα. 

Η υπόθεση απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ λόγω του κειμένου που είχε γράψει πριν από χρόνια η συγγραφέας, με τίτλο «How to murder your husband». 

«Αυτό που ξέρω για την δολοφονία είναι πως ο καθένας μας το έχει μέσα του/ της, όταν πιεστεί αρκετά», έγραφε σε ανάρτηση που πλέον έχει διαγραφεί. Ανέφερε διάφορους τρόπους διάπραξης συζυγοκτονίας, από χρήση όπλων και μαχαιριών μέχρι δηλητηρίου και πρόσληψη εκτελεστών, συμπληρώνοντας: «Είναι πιο εύκολο να ευχηθείς να πεθάνει κάποιος, από το να τον σκοτώσεις πραγματικά». 

«Αν η δολοφονία υποτίθεται ότι θα με απελευθερώσει, σίγουρα δεν θέλω να μείνω καθόλου σε φυλακή», έγραψε ακόμη. 

Ο δικαστής δεν επέτρεψε να κατατεθεί το κείμενο αυτό ως πειστήριο στη δίκη, επειδή η 71χρονη το είχε γράψει χρόνια πριν από τη δολοφονία, στο πλαίσιο σεμιναρίου συγγραφής. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ