Ισόβια στη συγγραφέα του « Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» για τον φόνο του συζύγου της

Ισόβια στη συγγραφέα του «How to murder your husband»- Για τη δολοφονία του συζύγου της Facebook Twitter
0

Συγγραφέας που κάποτε έγραψε κείμενο με τίτλο «How to murder your husband» καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης, για τη δολοφονία του συζύγου της. 

Η 71χρονη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία στις 25 Μαΐου, έπειτα από δίκη που διήρκεσε επτά εβδομάδες. Χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε η ποινή των ισοβίων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους αφού εκτίσει 25 χρόνια. 

Η Κράμπτον Μπρόφι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 63χρονο Νταν Μπρόφι, μέσα στο χώρο εργασίας του στο Όρεγκον το 2018, επειδή ήθελε να εισπράξει την αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από την ασφάλεια του θύματος σύμφωνα με τους εισαγγελείς. 

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες την εποχή της δολοφονίας σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που ανέφεραν ότι η συγγραφέας ότι αγόρασε όπλο στο διαδίκτυο και έπειτα ένα περίστροφο σε έκθεση όπλων.  

Στο δικαστήριο, η 71χρονη κατέθεσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είχαν κάνει ασφάλεια και ότι είχαν πλάνο για τη μείωση του χρέους τους. Επίσης, είχαν ένα σχέδιο για να μειώσουν το χρέος τους, επίσης υποστήριξε ότι η έρευνα που έκανε για όπλα στο διαδίκτυο αφορούσε την προετοιμασία για ένα μελλοντικό μυθιστόρημα. 

Η υπόθεση απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ λόγω του κειμένου που είχε γράψει πριν από χρόνια η συγγραφέας, με τίτλο «How to murder your husband». 

«Αυτό που ξέρω για την δολοφονία είναι πως ο καθένας μας το έχει μέσα του/ της, όταν πιεστεί αρκετά», έγραφε σε ανάρτηση που πλέον έχει διαγραφεί. Ανέφερε διάφορους τρόπους διάπραξης συζυγοκτονίας, από χρήση όπλων και μαχαιριών μέχρι δηλητηρίου και πρόσληψη εκτελεστών, συμπληρώνοντας: «Είναι πιο εύκολο να ευχηθείς να πεθάνει κάποιος, από το να τον σκοτώσεις πραγματικά». 

«Αν η δολοφονία υποτίθεται ότι θα με απελευθερώσει, σίγουρα δεν θέλω να μείνω καθόλου σε φυλακή», έγραψε ακόμη. 

Ο δικαστής δεν επέτρεψε να κατατεθεί το κείμενο αυτό ως πειστήριο στη δίκη, επειδή η 71χρονη το είχε γράψει χρόνια πριν από τη δολοφονία, στο πλαίσιο σεμιναρίου συγγραφής. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΗΠΑ

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM