Ίσες αποστάσεις από το ΝΑΤΟ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ίσες αποστάσεις από το ΝΑΤΟ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Την ανησυχία του για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε την Τετάρτη ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κρατώντας ίσες αποστάσεις απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Ακόμη, ο κ. Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο στην οποία παρίσταται, χαιρέτισε τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας.

«Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αποκλιμάκωση, είναι διάλογος. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο σημαντικοί Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια. Και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, βάσει του πνεύματος της συμμαχικής αλληλεγγύης και του διεθνούς δικαίου, και χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας να μεσολαβήσει για να βρει έναν δρόμο προς τα εμπρός» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι βρίσκεται «τακτικά σε επαφή με την Άγκυρα και την Αθήνα» και πρόσθεσε ότι μίλησε πρόσφατα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. «Συνεχίζουμε να παρέχουμε στο ΝΑΤΟ ως πλατφόρμα για να συναντηθούν και να συζητήσουν οι Σύμμαχοι πώς να βρουν τη λύση σε αυτήν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM