Ιράν: Υποχρεωτικές επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου για «να εξαλειφθεί η ομοφυλοφιλία»

Ιράν: Υποχρεωτικές επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου για «να εξαλειφθεί η ομοφυλοφιλία» Facebook Twitter
EPA
0

Το Ιράν κατηγορείται ότι υποχρεώνει γκέι άνδρες σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου ώστε «να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία απ΄τη χώρα».

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στο Ιράν το 1987, τα τρανς άτομα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου τους. Η ομοφυλοφιλία, επίσης, εξακολουθεί να είναι παράνομη και ομοφυλόφιλοι εκτελούνται δημοσίως. Σε καταγγελίες που δημοσιεύονται σε ρεπορτάζ της βρετανικής "The Sun" ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αρκετές επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου πραγματοποιούνται σε ομοφυλόφιλους άνδρες για να «καταπολεμηθεί η ομοφυλοφιλία». 

Η Shadi Amin, ακτιβίστρια και συγγραφέας γεννημένη στο Ιράν, που ζει αυτοεξόριστη από τη δεκαετία του 1980, αναφέρει ότι το καθεστώς της χώρας, θεωρεί την ομοφυλοφιλία «ασθένεια» που θεραπεύεται όταν επαναπροσδιοριστεί το φύλο. «Η κυβέρνηση πιστεύει πως όταν είσαι γκέι άνδρας έχεις γυναικεία ψυχή και πρέπει να αλλάξεις και το σώμα σου. (...) Το καθεστώς δίνει στα γκέι άτομα δύο επιλογές – να συλληφθούν ως ομοφυλόφιλοι και να τιμωρηθούν με κίνδυνο να εκτελεστούν ή να περάσουν απ΄αυτή τη διαδικασία». 

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 4.000 επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου γίνονται στο Ιράν κάθε χρόνο με επιδότηση από την κυβέρνηση. Η Shadi Amin πιστεύει ότι είναι πολύ περισσότερα. Παράλληλα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προτιμάει τα μαζικά χειρουργεία παρά τις εκτελέσεις επειδή ξέρει ότι ο υπόλοιπος πλανήτης παρακολουθεί. 

Η ακτιβίστρια, που ζει στη Γερμανία, έχει δημιουργήσει το Iranian Lesbian and Transgender Network για την υποστήριξη των Ιρανών ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Γιατρός που μίλησε μαζί της υποστήριξε ότι γίνονται 30 με 40 επεμβάσεις κάθε μήνα και πολλές φορές έως τρεις την ημέρα. 

Με πληροφορίες από pinknews.co.uk/The Sun

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM