Κάθε εξέγερση που σέβεται τον εαυτό της χρειάζεται ένα σύμβολο (τουλάχιστον έτσι πιστεύουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης) και η εξέγερση στο Ιράν φαίνεται πως το βρήκε στο πρόσωπο της Νέντα Αγκά-Σολτάν, της κοπέλας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το Σάββατο από πυρά παραστρατιωτικών στην Τεχεράνη.

Ο θάνατός της, που καταγράφτηκε από ερασιτεχνική κάμερα και έκανε το γύρο του κόσμου, είναι ήδη απαγορευμένο θέμα συζήτησης στο Ιράν, και οι αρχές ασφαλείας όχι μόνο εμποδίζουν τους συγγενείς της να μιλήσουν στον Τύπο για τη ζωή και το θάνατό της, αλλά και τους υποχρέωσαν να κατεβάσουν τα μαύρα κρέπια που είχαν κρεμάσει έξω απ' το σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «LA Times», πάντως, η Νέντα ήταν από μεσοαστική οικογένεια της Τεχεράνης, σπούδασε ισλαμική φιλοσοφία και αργότερα αποφάσισε να εργαστεί στον τουρισμό.

Το Σαββάτο, 20 Ιουνίου, κόλλησε στην κίνηση πηγαίνοντας προς τη διαδήλωση μαζί με άλλα τρία άτομα. Κατέβηκαν απ' το αυτοκίνητο για να πάρουν αέρα και ελάχιστα λεπτά αργότερα δέχτηκε τη σφαίρα κατευθείαν στο στήθος. Οι φίλοι της λένε ότι τα τελευταία της λόγια ήταν «Καίγομαι».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr