Ιράν: Ο Τραμπ εκφώνησε μια «ομιλία μίσους» στον ΟΗΕ που παραπέμπει στον Μεσαίωνα

Ιράν: Ο Τραμπ εκφώνησε μια «ομιλία μίσους» στον ΟΗΕ που παραπέμπει στον Μεσαίωνα Facebook Twitter
0

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Ζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκφώνησε μια «ομιλία μίσους» ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, παραπέμπει στην «εποχή του Μεσαίωνα».


«Η απεχθής και γεμάτη άγνοια ομιλία του Τραμπ ανήκει στον Μεσαίωνα – όχι στον 21ο αιώνα και στα Ηνωμένα Έθνη – και δεν αξίζει απάντησης», ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας με ανάρτησή του στο twitter.


Όπως μετέδωσε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Ζαρίφ δήλωσε ότι η σημερινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου απέδειξε την άγνοιά του για την μάχη που καταβάλλει η Τεχεράνη ενάντια στην τρομοκρατία. «Τα ξεδιάντροπα και ανίδεα σχόλια του Τραμπ, με τα οποία αγνόησε την μάχη του Ιράν ενάντια στην τρομοκρατία, αποδεικνύουν την άγνοια και αμάθειά του», τόνισε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Τραμπ: «Όνειδος» για τις ΗΠΑ η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι «μία από τις χειρότερες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ» και αποτελεί «όνειδος» για την χώρα του, δήλωσε νωρίτερα Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (...) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν «διεφθαρμένη δημοκρατία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ