Ιράν: Φόβοι πως όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου των Aseman Airlines είναι νεκροί

Ιράν: Φόβοι πως όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου των Aseman Airlines είναι νεκροί Facebook Twitter
WIKIPEDIA
0

Οι 65 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της ιρανικής εταιρείας Aseman Airlines που κατέπεσε σήμερα σε ορεινή περιοχή, εν μέσω πολύ κακών καιρικών συνθηκών, εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί.

Σύμφωνα με το Borna News, όλα τα θύματα είναι Ιρανοί πολίτες.

Σύμφωνα με τα τοπικά sites της Πάτρας, tempo24.news και patras times, ο γνωστός σεισμόλογος ήταν προγραμματισμένο να επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση της εταιρίας Aseman Airlines, αλλά καθυστέρησε να φτάσει στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να χάσει το αεροπλάνο.


Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχουν σκοτωθεί.

Στη συνέχεια όμως εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία τον χώρο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούν "να επιβεβαιώσουν επισήμως" ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.


Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης με προορισμό την πόλη Σεμιρόμ. Περίπου 50 λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.


Καθώς πέφτει η νύχτα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δυσχεραίνονται οι προσπάθειες των ελικοπτέρων να ενοπτίσουν από αέρος το σημείο της συντριβής.

Τα σωστικά συνεργεία χτενίζουν την ορεινή περιοχή και στο έδαφος. "Κάνει ολοένα και περισσότερο κρύο, σκοτεινιάζει κι ακόμη δεν έχουμε ούτε ίχνος από το αεροπλάνο" είπε ο ρεπόρτερ ενός τηλεοπτικού καναλιού που συνοδεύει τους διασώστες στη χιονοσκέπαστη οροσειρά Ντένα, όπου 40 βουνά ξεπερνούν σε ύψος τα 4.000 μέτρα.


Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο τους Γιασούζ. "Τηλεφωνούσα όλο το πρωί και δεν μου απαντούσε (σ.σ. ο επιβάτης συγγενής). Έτσι, τηλεφώνησα στον αδελφό μου κι εκείνος λέει, θα έρθει, δεν έχει καθυστερήσει ακόμη. Του εξήγησα ότι εδώ βρέχει. Μου απαντάει, μην ανησυχείς. Αργότερα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε", αφηγήθηκε μια νέα γυναίκα στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.


Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να ηγηθεί των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος.


Η εταιρεία Aseman διαθέτει 29 αεροσκάφη και πέρσι υπέγραψε συμφωνία για να εκσυγχρονίσει τον στόλο της, αγοράζοντας τουλάχιστον 30 Boeing 737 Max.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM