Ιράν: Αρκούδα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου- Μία σύλληψη

Ιράν: Αρκούδα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου- Μία σύλληψη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένας άνδρας συνελήφθη μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου καφέ αρκούδας, που απειλείται με εξαφάνιση στο Ιράν. 

Το ζώο περιπλανιόταν στο χωριό Κεναζάκ, στην επαρχία Αρνταμπίλ. Κάτοικοι της περιοχής κυνήγησαν και χτύπησαν την αρκούδα, προτού χρησιμοποιήσουν τρακτέρ για να την ακινητοποιήσουν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. 

Η αρκούδα υπέστη κάταγμα στο πόδι και τη λεκάνη και τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη. Αξιωματούχοι για την προστασία του περιβάλλοντος τη μετέφεραν σε κλινική για άγρια ζώα, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. 

Εισαγγελέας καταδίκασε τη φριχτή πράξη και τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι ο «δράστης» συνελήφθη, χωρίς να ανακοινωθεί το όνομά του. Δεν είναι γνωστό αν υπήρξε κάποια αφορμή για την επίθεση των κατοίκων στο ζώο και ποια ήταν αυτή. 

Ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων έχει μειωθεί στο Ιράν και θεωρούνται απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, από το Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης.

Σε άλλο περιστατικό στο Ιράν, που συνέβη επίσης την Κυριακή, πυροβόλησαν και σκότωσαν περσική λεοπάρδαλη, η οποία επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον τραυμάτισε, στην πόλη Γκαεμσάρ, βόρεια της Τεχεράνης. 

Το ζώο, επίσης εκπρόσωπος είδους που απειλείται με εξαφάνιση, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Αξιωματούχοι για την προστασία τους περιβάλλοντος κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η λεοπάρδαλη μπήκε στην πόλη από το κοντινό δάσος, ή αν την είχαν παράνομα ως κατοικίδιο και απέδρασε. 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM