ΗΠΑ: Yπό παραίτηση η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν

ΗΠΑ: Yπό παραίτηση η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν Facebook Twitter
0

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή της στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε την Κυριακή το CBS News, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Κατά το CBS, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η αποχώρηση της Νίλσεν είναι οικειοθελής ή όχι.

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει την πληροφορία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην αποχώρηση της Νίλσεν. Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε τον Νοέμβριο πως ο Τραμπ είχε αποφασίσει να την αντικαταστήσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM