ΗΠΑ: Υπό έρευνα οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Υπό έρευνα οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
ΗΠΑ: Υπό έρευνα οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν (EPA)
0

Ο γιος του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν, είπε ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση οι φορολογικές του υποθέσεις.

Η έρευνα διεξάγεται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Ντελαγουέρ. Τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η έρευνα σχετίζεται με επιχειρηματικές συναλλαγές με ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είπε ότι είναι σίγουρος πως θα αποδειχθεί ότι δεν έχει κάνει κάτι λάθος.

Η μεταβατική ομάδα των εκλεγμένων Μπάιντεν-Χάρις ανέφερε ότι o Τζο Μπάιντεν δηλώνει «βαθιά περήφανος για τον γιο του».

Ο 50χρονος πρόσθεσε ότι έμαθε για την έρευνα την Τρίτη, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Λαμβάνω αυτό το θέμα πολύ σοβαρά, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μια επαγγελματική και αντικειμενική αναθεώρηση αυτών των θεμάτων, θα αποδείξει ότι έχω χειριστεί τις υποθέσεις μου νόμιμα και κατάλληλα» δήλωσε.

Σύμφωνα με αναφορές, η έρευνα ξεκίνησε το 2018, προτού ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν συχνός στόχος κριτικής των Ρεπουμπλικάνων κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2020, εστιάζοντας στις επιχειρηματικές του συναλλαγές στην Ουκρανία και την Κίνα, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος στη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε από τη Δημοκρατική Βουλή των Αντιπροσώπων για κατάχρηση εξουσίας που προέκυψε από τις προσπάθειές του να πιέσει την Ουκρανία να ερευνήσει τους Μπάιντεν.

Η νέα έρευνα για τις φορολογικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν έρχεται καθώς ο πατέρας του ετοιμάζεται να αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Εάν η έρευνα συνεχίζεται όταν ο Μπάιντεν ορκιστεί, η επιλογή του για τον γενικό εισαγγελέα θα μπορούσε να έχει την εποπτεία της έρευνας, σημειώνει το Associated Press.

Με πληροφορίες του BBC/Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM