Νταλίκες φορτωμένες με εμβόλια της Pfizer κατά του κορωνοϊού αναχωρούν από τις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας στο Kalamazoo του Μίσιγκαν την Κυριακή το πρωί (τοπική ώρα), ξεκινώντας για την μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη επιχείρηση διανομής εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την άδεια για έκτακτη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech και η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία θα συνοδεύσει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα φορτία από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

 

«Περάσαμε μήνες συζητώντας με αξιωματούχους της Operation Warp Speed και με πελάτες μας στον υγειονομικό τομέα για την αποτελεσματική επιμέλεια  υποστήριξης του εμβολιασμού και ήρθε η ώρα για να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο», δήλωσε χθες, Σάββατο, ο Wes Wheeler, πρόεδρος της UPS Healthcare.

 

Τα πακέτα της Pfizer, με ξηρό πάγο προκειμένου να διατηρηθούν στην κατάλληλη θερμοκρασία, περιέχουν μέχρι 4.875 δόσεις και κατά το πρώτο στάδιο του ταξιδιού τους θα μεταφερθούν, από το kalamazoo σε αεροπλάνα.

 

Εργάτες θα φορτώσουν τα εμβόλια στα αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στους κόμβους αεροπορικών φορτίων της United Parcel Service ή της FedEx, στο Λούισβιλ του Κεντάκι και στο Μέμφις του Τενεσί, αντίστοιχα.

 

Από εκεί θα μεταφερθούν με φορτηγά ή αεροπορικώς σε εγκαταστάσεις κοντά στα 145 σημεία στις ΗΠΑ, όπου έχει προγραμματισθεί να παραληφθούν οι πρώτες δόσεις.

 

Διανομείς της UPS και της FedEx, οι οποίοι μπορεί επίσης να μεταφέρουν δώρα για τις γιορτές και άλλα πακέτα, θα παραδώσουν πολλές από τις «βαλίτσες» με τα εμβόλια αύριο, Δευτέρα, σε υγειονομικό προσωπικό. Το φορτίο αυτό είναι το πρώτο από τα τρία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

 

Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι οίκων ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν.

 

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται στους 70 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

 

Οι UPS και FedEx δίνουν στο εμβόλιο πρώτη προτεραιότητα, έχοντας κρατήσει χώρο γι' αυτό σε αεροπλάνα και φορτηγά σε μια περίοδο που η πανδημία και το ηλεκτρονικό εμπόριο, που συνδέεται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, δημιουργούν περισσότερη ζήτηση για μεταφορές απ' όση μπορούν να διαχειριστούν οι εταιρείες μεταφορών.

 

Και οι δύο εταιρείες έχουν εμπειρία στη διαχείριση ευαίσθητων ιατρικών προϊόντων και θα παρακολουθούν κάθε φορτίο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr