ΗΠΑ: Τρίτη αυτοκτονία αστυνομικού που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την έφοδο στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Τρίτη αυτοκτονία αστυνομικού που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την έφοδο στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
0

Αστυνομικός που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την έφοδο οπαδών του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας χθες Δευτέρα.

Ο Γκάνθερ Χασίντα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την περασμένη Πέμπτη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο αστυνομικός, μέλος των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, εντάχθηκε στο σώμα τον Μάιο του 2003.

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή αυτοκτονία αστυνομικού που αντιμετώπισε την έφοδο οπαδών του κ. Τραμπ στο Καπιτώλιο. Προηγήθηκαν οι αυτοκτονίες του Τζέφρι Σμιθ, που υπηρετούσε επίσης στη Μητροπολιτική Αστυνομία, και του Χάουαρντ Λίμπενγκουντ, που υπηρετούσε στην αστυνομική δύναμη του Καπιτωλίου.

Ως αυτό το στάδιο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε πάνω από πεντακόσια πρόσωπα για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής στο κτίριο του Κογκρέσου.

Οι σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος προσπαθούν από την πλευρά τους να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM